Foto: Tihana Saša Glavurtić/arhiva
GLAS OTOKA IZDVOJENO

‘Zajedno za čišći Jadran’: Akcije čišćenja podmorja kod Paškog mosta i otoka Krapnja, Korčule te Rijeke i Dubrovnika

Nadolazeći vikend, 24. i 25. srpnja, rezerviran je za akcije čišćenja podmorja u Rijeci, kod Paškog mosta, na otoku Krapnju, otoku Korčuli te u Dubrovniku.

Nije slučajno da su klubovi organizatori ovih akcija odabrali isti vikend za čišćenje podmorja, svi oni okupljeni su u kampanji “Zajedno za čišći Jadran” koju provodi Udruga Argonauta, a financira tvrtka Procter and Gamble.

Kampanja “Zajedno za čišći Jadran” ima za cilj udružiti snage organizacija čija je misija povezana sa zaštitom morskog okoliša, izvaditi što više otpada iz jadranskog podmorja, održavati ga čistim i podizati svijest javnosti o ovom problemu.

“Ove godine, akciju smo s prošlogodišnje tri, proširili na pet lokacija uzduž Jadrana. Tako će udruga ‘Koga briga..’ iz Rijeke očistiti akvatorij uvale Preluk između Rijeke i Opatije, ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja će čistiti podmorje oko starog trajektnog pristaništa kod Paškog mosta, Powerlifting klub i RK Roniti se mora iz Šibenika čistit će podmorje otoka Krapnja, ekološko ronilački klub Korčula luku Uš, te ronilački klub Dubrovnik podmorje plaža Solitudo i Mandrać”, rekli su iz Udruge Argonauta.

Kako bi akcije uistinu bile uspješne, iz Udruge pozivaju javnost, sve građane i turiste da pravilno odlažu otpad, smanje konzumaciju jednokratne plastike, te i sami sudjeluju u akcijama čišćenja plaža i okoliša.

“Jedino na taj način svatko od nas može biti dio pozitivne promjene”, poručuju.

Akcija “Zajedno za čišći Jadran” nastavit će se posljednjeg vikenda kolovozu 2021. kada će ronioci iz navedenih klubova doći na u Murter na finalnu akciju čišćenja podmorja, na više lokacija na otoku Murteru, gdje će ih ugostiti udruga Argonauta, kao domaćin i koordinator. Za taj se vikend planira i “Festival moru”, o čemu će se pravovremeno obavijestiti javnost.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Održana razmjena mladih ‘Say NO to plastic future’

Glas otoka

VIDEO Održana završna konferencija projekta Plava Eko-patrola

Glas otoka

Udruga Argonauta izdala priručnik ‘Plava Eko-patrola’

Glas otoka