Ilustracija: Pixabay
HRVATSKA

Uspješno okončana potraga za osobom nestalom na moru

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik tragali su od srijede navečer, 21. srpnja od 21:40 sati, za nestalom muškom osobom (rođenom 2005. godine) koja je s pasarom plave boje isplovila iz Gradske luke između 17:30 i 18:00 sati.

Budući da se osoba nije vratila do mraka, roditelji su obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Dubrovnik koja je odmah uputila brod Danče i krenula s traganjem od otočića Grebeni do rta Pač. Također je upućeno i policijsko plovilo za prolaz vanjskom stranom Lopuda i Koločepa, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tijekom noći počinje, a pred zoru i pojačava, sjeveroistočni vjetar pa je jutros uspostavljen sektor od Cavtata do hridi Grebeni prema granici u smjeru jugozapada. Angažirane su bile i dvije vatrogasne brodice, jedna policijska i brod MUP-a. Brod MUP-a tragao je uz samu granicu teritorijalnoga mora, dok su brodice tragale uz obalu do 2 nautičke milje od obale, a motorni brod Danče tragao je u području između njih. Zatražen je i pojačani nadzor radarima i kamerama s tri okolne postaje te je angažirano i nekoliko fizičkih osoba sa svojim brodicama, a od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zatraženo je i djelovanje sukladno situaciji ugrožene sigurnosti na moru (SARMAP).

Danas ujutro, u 8:40 sati, zaprimljena je obavijest kako je nestala osoba pronađena, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")