Foto: Press/GKN
GLAS OTOKA PAG

U Novalji postavljena izložba o istraživanju i zaštiti morskih kornjača

U Gradskoj knjižnici Novalja može se razgledati mobilna izložba Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, koordinatora europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: “Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles”.

Foto: Press/GKN

Riječ je o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskoga i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve, s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte.

Izložba sadrži niz zanimljivih fotografija i tekstova na hrvatskom jeziku, a dostupne su i brošure na engleskom jeziku. Izložba se može razgledati do 29. srpnja u čitaonici Gradske knjižnice Novalja. Dio izložbe je namijenjen i djeci kojima je na raspolaganju edukativni i zabavni materijal o morskim kornjačama, a svi njihovi kreativni radovi biti će izloženi.

Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH. Više o projektu saznajte na webu euroturtles.eu ili Facebok stranici LifeEuroturtles.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")