Foto: Press
POLITIKA

Povjerenstvo: Creski gradonačelnik može istovremeno obnašati funkciju predsjednika UV ŽLU Cres

Na službenim internetskim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljeno je Mišljenje u predmetu creskoga gradonačelnika Marina Gregorovića, a na vlastiti zahtjev za davanjem mišljenja Povjerenstva može li istovremeno obnašati dužnost gradonačelnika i funkciju predsjednika Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Cres.

Povjerenstvo je u mišljenju navelo kako je to moguće na temelju članka 14. stavka 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer je predmetna ustanova proglašena pravnom osobom od posebnog interesa za Primorsko-goransku županiju. Međutim, dodaju kako za obavljanje navedene funkcije nema pravo na naknadu, osim prava na naknadu putnih i drugih opravdanih troškova.

Marin Gregorović također napominje kako u narednom mandatu neće biti imenovan na funkciju predsjednika Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Cres.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Tonino Picula posjetio Cres i podržao kandidature Gregorovića i Frankovića

Glas otoka

Gregoroviću i Frankoviću podrška europarlamentarca Tonina Picule

Vedran Morin

SDP-ov Marin Gregorović okupio široku koaliciju, među njima i HSU

Vedran Morin