Foto: Glas otoka
HRVATSKA

Poslijepodne u Istri i na jugu jači razvoj oblaka, na Jadranu bura, podno Velebita jaka

DHMZ javlja kako će tokom dana u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Oblačnije uz mjestimičnu kišu bit će na istoku, osobito prijepodne, dok je sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka poneki pljusak moguć na krajnjem jugu, u unutrašnjosti Istre te u gorju i dijelovima središnje Hrvatske. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, a popodne ponegdje i umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 27 i 32 °C, malo niža u gorju.

Sutra ujutro ponegdje na kopnu može biti kratkotrajne magle, pretežno sunčano. Vjetar većinom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će ujutro puhati umjerena bura, poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, duž obale i na otocima između 19 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 °C.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")