Ilustracija: Pixabay
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

Nacionalni stožer: “U posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 685. Među njima je 125 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. Preminule su 2 osobe.

Izradio: Sandro Puncet

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 361 613 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8 240 preminulo, ukupno se oporavilo 352 688 osoba od toga 75 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 4 029 osoba. Do danas je ukupno testirano 2 218 712 osoba, od toga 1 543 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 18. srpnja utrošena je 2 917 001 doza cjepiva, a cijepljeno je je 39,2% ukupnog stanovništva, odnosno 47,1% odraslog stanovništva. Na dan 18. srpnja utrošeno je 1 362 doza cjepiva, a od toga je 800 osoba cijepljena prvom dozom.”

IZVJEŠĆA ŽUPANIJSKIH STOŽERA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 129 uzoraka briseva na COVID-19, nema novozaraženih osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 223 osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 2 osobe.

Primorsko-goranska županija

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović iznio je nove brojeve vezane uz pandemiju COVID-19 i velikom broju testiranih osoba, više od 1000 dnevno, što omogućava kvalitetno praćenje situacije na terenu. Mićović je izrazio zadovoljstvo i rezultatima tih testiranja, pa tako danas nema novooboljelih dok su 3 osobe ozdravile te se time broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio na 67. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak jučerašnjem, 7. Na respiratoru se također nalazi jednak broj pacijenata kao i jučer – 3. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.

“Opće mjere su jako važne i ne mogu biti gurnute na periferiju“, istaknuo je Mićović te ujedno istaknuo da okupljanja, pogotovo veća, lako mogu biti žarišta infekcije. Ujedno je sve građane i organizatore događanja pozvao na dodatan oprez.

Komentirajući rezultate cijepljenja, ravnatelj Mićović je odaziv ocijenio primjerenim izrazio zadovoljstvo rezultatima, pošto prelazimo 53 posto cijepljenih prvom dozom. Još je jednom pozvao sve, pogotovo starije sugrađane, da se što prije cijepe te najavio nastavak kampanje cijepljenja bez narudžbe i tijekom ovog tjedna u četvrtak i petak od 8-18 sati na Zametu.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba od COVID-19. Oboljela osoba je s područja Karlobaga. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4641 osoba od čega je 4 aktivna slučaja, 160 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 4477 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 17 osoba.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 106 mjera samoizolacije.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a novooboljela osoba izolaciju provodi na području grada Biograda. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 50 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 599 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 18 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitaliziran je 21 pacijent od kojih su 3 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19 infekcije. Trenutno je 45 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se šest pacijenata. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 174 osobe, od toga su 57 osoba bliski kontakti oboljelih, a za 117 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 14 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U proteklom tjednu, od 12.-18. srpnja 2021. godine, ukupno je oboljela 71 osoba; 12 osoba s područja Knina, 31 osoba s područja Šibenika, po pet osoba s područja Ervenika i Bilica, po dvije osobe s područja Drniša i Ružića, po jedna osoba s područja Kistanja, Pirovca, Rogoznice i Tisnoga te 10 soba kojima je prebivalište izvan naše županije.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 45 obrađenih testova danas su 3 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita.

Ukupno 917 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 12 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj osobi muškog spola i jednoj ženskog spola, iz Dubrovnika i Blata.

Izliječeno je osam osoba: sedam iz Dubrovnika i jedna iz Župe dubrovačke. U posljednja 24 sata obrađeno je 218 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 91 893 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je deset osoba pozitivnih na koronavirus, a u posljednja 24 sata umrla je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1941. god.)

U samoizolaciji je 238 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 884 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")