Foto: Vilson Berisha
HRVATSKA

Sunčano uz povremenu naoblaku, na Jadranu maestral, sutra bura i lagani pad temperature

Vremenska prognoza DHMZ-a za petak, 25. lipnja

Pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, ponajprije u Dalmaciji gdje može biti i povećane naoblake. U drugom dijelu dana uglavnom u unutrašnjosti lokalno će biti pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji, osobito navečer i u noći u sjeverozapadnim i istočnim predjelima. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a u sjevernim područjima unutrašnjosti poslijepodne će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 34 °C.

Vremenska prognoza DHMZ-a za subotu, 26. lipnja

Pretežno sunčano i manje vruće. U unutrašnjosti će ponegdje biti umjerene naoblake, a u noći i poslijepodne je moguć poneki pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba, na sjevernom dijelu i umjerena bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka većinom od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 24 na moru, a najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 30 i 34 °C.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")