Foto: Press/OŠ
GLAS OTOKA ŠOLTA

Šoltansko kulturno ljeto započelo feštom Užežin svetoga Ivana

U prekrasnom ambijentu na malom trgu iza crkve svetoga Ivana u Gornjem Selu, obilježen je dan uoči blagdana nebeskog zaštitnika Gornjeg Sela, užežin svetoga Ivana koncertom Saše Jakelića.

Ovom glazbenom manifestacijom pod nazivom “Moonligt evergreen” započelo je i Šoltansko kulturno ljeto, koje će doista biti raznovrsno i bogato kulturnim i zabavnim sadržajima.

Saša Jakelić se u više od dva desetljeća pjevačke karijere bavio pop, opernom i klapskom glazbom. Nastupao je na mnogim festivalima zabavne glazbe (Melodije hrvatskog Jadrana, Splitski festival, Zagreb fest, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Opuzen). Pod zvjezdanim nebom, obasjani mjesečinom velik broj Šoltana i gostiju uživao je u glazbenim klasicima, domaćima i stranima kao i u nekoliko autorskih pjesama ovog glazbenika.

Potom je po starim običajima slavljenja svetoga Ivana, zapaljena vatra koju su preskakali mali i veliki ponavljajući stihove kao nekad naši stari: “Od Ivana do Ivana, od vode do vode, da me noge ne bole.”

Ispratite program Šoltanskoga kulturnog ljeta.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")