Foto: stampar.hr
COVID19 GLAS OTOKA IZDVOJENO PAG

Nakon Krka, centar za BAT testiranja na koronavirus dobio i otok Pag

Nakon što je ustanova Medris na otoku Krku otvorila prvi centar brzog antigenskog testiranja (BAT) s drive-inom, koji je namijenjen za goste s područja otoka Krka, Cresa, Malog Lošinja, otoka Raba i općenito cijeloga Kvarnera, od ove nedjelje je po istom konceptu, ali bez drive-in-a, otvoren centar i u Novalji, nasuprot ulaza u Kamp Straško.

Radno vrijeme punktova je svakog dana (uključujući subote/nedjelje/blagdane), u periodu od 08 do 22 sata, što je od strane turista i turističkih subjekata vrlo dobro prihvaćeno.

“Od prvog dana od kad smo započeli s BAT, koristimo samo provjerene i registrirane proizvode. Započeli smo s tvrtkom AMP, zatim kao i ZZJZ koristili smo proizvod tvrtke HUMASIS i ROCHE. Za potrebe ovih punktova odlucili smo se potpisati sporazum s distributerom proizvoda tvrtke ACON. Osim što su jedan od najkvalitetnijih proizvođača testova, ACON Flowflex nalazi se na listi međusobno priznatih testova EU (označene žutom bojom) i jedan je od rijetkih koji je registriran, ne samo za bris nazofaningsa već i za bris nosne školjke! Na taj se način olakšava postupak testiranja našim zaposlenicima, a što je bitnije, znatno je manje neugodan za ispitanike”, navode iz Medrisa.

Od trenutka dolaska na mjesto testiranja i nakon uzimanja nazalnog brisa, ispitanik ima potrebni certifikat u roku od 15 minuta. Cijena testiranja iznosi 150 kn, a plaćanje se vrši isključivo beskontaktno putem kartica. Za prijavu na testiranje na punktovima, u suradnji s tvrtkom SvilaLife iz Slovenije, razvijena je web funkcionalna aplikacija bat-hr.eu. Prema potrebama poslovnih subjekata u turizmu, osposobljen je i tim za izlazak na teren, po prethodno utvrđevom dogovoru.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")