Foto: NP Kornati
CRNA KRONIKA GLAS OTOKA

Djelatnici Nacionalnog parka Kornati krivotvorili ulaznice i tako prisvojili blizu pola milijuna kuna

U Službi kriminalističke policije dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad osam osoba starosti 29, 33, 39, 40, 41, 43, 57 i 69 godina osumnjičenima za pronevjeru na štetu Javne ustanove “Nacionalni park Kornati”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni u vremenskom periodu od sredine svibnja do sredine listopada 2016. godine, s namjerom protupravnog prisvajanja imovinske koristi koja im je povjerena na radu, u svojstvu stručnog referenta – recepcionera na području javne ustanove, nakon izdanog originalnog računa za ulaznicu u park tu istu ulaznicu ponovno tiskali (kopiju iste) i naplaćivali kao originalnu ulaznicu drugim posjetiteljima, a koji novac bi zadržavali za sebe.

Ovakvim načinom rada su oštetili javnu ustanovu, a protupravno prisvojili i za sebe zadržali 462.380 kuna.
Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, javlja PU šibensko-kninska.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")