Foto: ezadar.net
DALMACIJA HRVATSKA

Punta Bajlo ‘Deep Water Solo’ natjecanje u brzinskom penjanju

U petak, 25. lipnja s početkom oko 16:30 sati, Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva “Paklenica” organizira četvrto Punta Bajlo “Deep Water Solo” natjecanje u brzinskom penjanju.

Disciplina penjanja koja se, u nedostatku hrvatske inačice, naziva “Deep water solo” podrazumijeva slobodno penjanje na vertikalnim ili prevjesnim liticama iznad mora (ili jezera, rijeke) gdje svaki uspon završava sigurnim padom u more, a od opreme penjač koristi samo cipele za penjanje, tzv. penjačice.

U petak na stijenama Punte Bajlo natjecatelje očekuje penjački smjer koji traverzira stijenu iznad mora u dužini od oko 50 metara i maksimalne visine 3 metra, a natjecatelji će biti rangirani prema vremenu prolaska smjera i to u dvije kategorije – muški i ženski. Samo natjecanje je pogodno kako za rekreativce tako i naprednije penjače. Dobrodošli su i svi zainteresirani ne-penjači dati podršku natjecateljima i pridružiti se na popratnom programu koji uključuje slack-line, hranu, piće i dobru glazbu.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")