Foto: Novi radio Zadar
COVID19

Početkom srpnja u Zadarskoj županiji mobilni timovi će cijepiti zainteresirane po svim naseljima

U Zadarskoj županiji 37 je novozaraženih osoba od koronavirusa, a izolaciju provode na području gradova Zadar (19), Obrovac (1) i Nin (1) te općina Galovac (1), Novigrad (2), Pašman (1), Polača (1), Poličnik (1), Privlaka (1), Sali (1), Sukošan (3), Škabrnja (4) te Vrsi (1).

> COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

“Kod novooboljelih osoba većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivnih osoba. Uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima, mlađim ljudima i njihovim roditeljima, što su posljedice većih okupljanja poput krizmi, vjenčanja, zadnjeg dana škole… Još jednom pozivamo na odgovornost, jer se uz samo malo opuštanja brojke mogu naglo povećati, što je vidljivo posljednjih dana kod nas“, istaknuo je Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Pozvao je sve one koji se još nisu cijepili da to učine što skorije.

“Samo je cijepljenje jedini siguran način borbe s koronavirusom, a dvostruka doza cjepiva pruža 88-postotnu zaštitu i od indijskog soja. Cjepiva ima dovoljno, a kako bismo našim građanima maksimalno olakšali postupak cijepljenja pozivamo ih da slobodno, bez upisivanja kod svojeg liječnika, dođu na punkt na Višnjiku gdje će im se odmah osigurati cjepivo. Samo jučer smo na Višnjiku cijepili više od tisuću naših građana, a iste brojke očekujemo i danas. Također, možemo najaviti da će početkom srpnja naši mobilni timovi krenuti po mjestima u županiji kako bi cijepili stanovnike koji ne mogu doći do Zadra“, najavljuje Medić.

Punk za cijepljenje na Višnjiku radi svaki radni dan od 7.30 do 12.30 te od 15 do 20.30 sati.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")