Foto: Press/GD
DALMACIJA HRVATSKA

Dogovoren projekt izgradnje i proširenja lukobrana u luci Duba Pelješka

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo sastali su se danas s načelnikom Općine Trpanj Jakšom Frankovićem i ravnateljem Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antunom Banovcem, a tema razgovora je bila projekt izgradnje i proširenja lukobrana u luci Duba Pelješka.

Radi se o projektu proširenja lukobrana za 35 metara kako bi se spriječio utjecaj SZ vjetrova, a pokrenut je na inicijativu Udruge Duba Pelješka, koja je osigurala sredstva za izradu tehničke dokumentacije. Lučka uprava DNŽ ishodila je građevinsku dozvolu, a na današnjem sastanku je dogovoren daljnji tijek projekta.

Naime, ukupna vrijednost projekta je 1.850.000 kuna, a financirat će se na način da je Udruga Duba Pelješka osigurala milijun kuna, 800 tisuća kuna Dubrovačko-neretvanska županija, a 50 tisuća Općina Trpanj. Također, Lučka uprava će osigurati sredstva za stručni nadzor, a početak projekta se očekuje nakon završetka turističke sezone.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")