Pobjednička fotografija "Očekujući ljeto"; Autor: Stanislav Juretić
FOTOGLAS IZBOR UREDNIKA IZDVOJENO

Fotografija ‘Očekujući ljeto’ dočekala pobjedu na foto natječaju ‘Miris ljeta’

Protekla dva tjedna prijavljivali ste fotografske radove u sklopu natječaja “Miris ljeta”. Od autora smo tražili da kroz fotografiju dočaraju trenutke kojim simboliziraju dolazak najtoplijega godišnjega doba.

Pristiglo je 19 radova, a izdvojili smo najboljih deset prema odluci naših sudaca Sandra Punceta i Vilsona Berishe, uz pomoć čitatelja koji su “lajkanjem” na Facebook stranici pomogli u konačnom odabiru. Prilikom odlučivanja najbolje fotografije suci se vode kvalitetom, odnosno oštrinom, tematikom i fotografskim pravilima. Tako je pobjedu na natječaju “Miris ljeta” odnijela fotografija “Očekujući ljeto” autora Stanislava Juretića.

Konačni plasman prvih deset:

  1. Stanislav Juretić “Očekujući ljeto” – 25 bodova
  2. Ante Roca “Plovidba” – 20 bodova
  3. Ingrid Kocanjer “Aroma opuštanja” – 16 bodova
  4. Ivana Kolenc “Honeybee and sunflower” – 14 bodova
  5. Ivana Skoblar “Dalmatinska nostalgija” – 12 bodova
  6. Julija Domac “Makovi” – 10 bodova
  7. Barbara Begonja “A rucnik!?” – 8 bodova
  8. Dario Dorčić “Smilje, miris otoka” – 6 bodova
  9. Barbara Salopek “Lord of the summer” – 4 boda
  10. Ksenija Benčić “Smiraj dana na žalu” – 2 boda

S obzirom da su visoke temperature obilježile ulazak u ljeto 2021. godine, sljedeći natječaj nazvali smo “U hladovini”. Fotografirajte subjekte u hladu, mlado i staro, muško i žensko, parove, kupače ili čak i životinje koje su potražile spas od vrućina u hladu. Natječaj je otvoren do 10. srpnja, a u međuvremenu ćemo kroz zasebni članak dati više savjeta. No, svakako nastojte zabilježiti poseban trenutak, nešto zanimljivo, specifično, duhovito, trenutak koji svakako odaje da se subjekt sklonio od sunca.

Koncem godine objavit ćemo najbolje radove i pobjednika s najviše prikupljenih bodova, zato sudjelujte u našim natječajima prijavom fotografije putem adrese e-pošte foto.glasotoka@gmail.com. Prilikom prijave radova obavezno navedite naziv fotografije, vaše ime i prezime, te privolu skrbnika u slučaju da se na fotografiji nalaze maloljetnici. Minimalna rezolucija koju prihvaćamo je 1200×800 u jpeg, jpg ili raw formatu. Također, sudjelovanjem na našim foto natječajima prihvaćate da se vaše ime i prezime koristi u svrhu objave pobjednika te prilikom objava plasmana i trenutnog poretka.

Fotogaleriju “Miris ljeta” pogledajte na našoj Facebook stranici.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")