Pixabay
FOTOGLAS IZDVOJENO

Fotografski natječaj ‘Miris ljeta’ otvoren je do 20. lipnja

Fotografski natječaji, njih osam, obilježili su 2020. godinu na portalu Glas otoka, stoga smo i ove odlučili krenuti s nizom novih.

> Fotografije 2020. godine su ‘Lanterna Mulo’ i ‘Ptica’

Paleta boja – more, zelenilo i nebesko plavetnilo/Foto: Sandro Puncet (13. lipnja 2019.)

Prvi je nazvan “Miris ljeta” i asocira na kalendarski dolazak najtoplijega godišnjeg doba u godini. Iako je meteorološki započelo prvim danom ovoga mjeseca, formalni početak ljeta je 21. lipnja kada objavljujemo pobjednika foto natječaja. Odmah po objavi pobjednika krenut ćemo s novim također tematski vezanim uz ljeto, ali i navijačkim ludilom.

Ovom prilikom vodite se motivima koji najavljuju ljeto, dakle periodom neposredno prije prvih gužvi na trgovima ili kupalištima. Vjesnici ljeta su primjerice jagode ili makovi koji su na vrhuncu cvatnje upravo početkom lipnja tako da motiva sigurno neće nedostajati, a pobjednika će odlučiti kvaliteta fotografije i kreativnost.

Početak ljeta simbolizira i vedro noćno nebo, pa i automobil koji kreće na more/Foto: Sandro Puncet (17. lipnja 2018.)

Valja napomenuti da mijenjamo nekoliko pravila. Naime, umjesto dvije fotografije, kako je to bio slučaj lani, svaki autor prijavljuje jednu fotografiju koja se boduje prema plasmanu, a koncem godine objavljujemo najbolji rad i autora s najviše prikupljenih bodova. Također, fotografije moraju biti originalne, autentične i ne smiju biti prethodno objavljene. Prijavljeni radovi ne smiju sadržavati autorske zaštitne znakove i okvire. Najbolji autori i fotografije koncem godine dobivaju priznanje i mjesto na godišnjem kalendaru za 2022. godinu.

Prilikom prijave fotografija na adresu e-pošte “foto.glasotoka@gmail.com“, najkasnije do 20. lipnja, obavezno je navesti naziv fotografije, vaše ime i prezime, te privolu skrbnika u slučaju da se na fotografiji nalaze maloljetnici. Minimalna rezolucija koju prihvaćamo je 1200×800 u jpeg, jpg ili raw formatu, a ocjenjivački sud čine Sandro Puncet i Vilson Berisha.

Sudjelovanjem na našim foto natječajima prihvaćate da se vaše ime i prezime koristi u svrhu objave pobjednika te prilikom objava plasmana i trenutnog poretka.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")