Foto: Blato.hr
POLITIKA

U Općinskom vijeću Blato većinu formirao HDZ

U velikoj dvorani Doma kulture, u četvrtak 17. lipnja, održana je Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Za predsjedatelja Općinskog vijeća utvrđen je Želimir Bosnić, dok je njegov zamjenik Toni Farac.

Foto: Blato.hr

Iz blatskog HDZ-a stiglo je priopćenje u kojem podsjećaju da su u prvom krugu lokalnih izbora osvojili apsolutnu većinu u Općinskom vijeću sa čak sedam mandata, čime je na konstituirajućoj sjednici HDZ formirao većinu.

Foto: Blato.hr

“Za potpredsjednika Općinskog vijeća izabran je vijećnik HDZ-a, Toni Farac, a ostali vijećnici HDZ-a će u sljedećem mandatu biti Katarina Kovačić, Ivan Bačić, Marija Žabica, Nikola Mirošević te Petra Žanetić”, naglašavaju iz Općinske organizacije HDZ-a Blato.

Dodaju kako je Franciska Jurišić Bačić, kao nositeljica liste i kandidatkinja za načelnicu, svoju dužnost vijećnika stavila u mirovanje zbog nespojivosti dužnosti, budući da obnaša dužnost ravnateljice Knjižnice.

“Znakovito je kako je ovo Općinsko vijeće, u kojem većinu ima upravo Hrvatska demokratska zajednica, konstituirano na značajan datum za stranku – upravo na 32. obljetnicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice”, skreću pozornost iz blatskog HDZ-a.

Svečanu prisegu položilo je sljedećih 13 vijećnika: Želimir Bosnić, Toni Farac, Katarina Kovačić, Ivan Bačić, Marija Žabica, Nikola Mirošević, Petra Žanetić, Iva Žaknić, Edi Matulović, Sanja Protić, Želimir Franulović, Marija Bačić i Marko Protić.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

U Blatu promovirana glazbena biografija o Gabi Novak

Glas otoka

VIDEO Blatski HDZ predstavio kandidate s liste i programske smjernice

Glas otoka

Franciska Jurišić Bačić (HDZ) predstavlja svoju kandidaturu za načelnicu Općine Blato

Glas otoka