Foto: otok-pag.hr
GLAS OTOKA PAG

Zrće se nada dobroj sezoni, gradonačelnik Novalje najavio otvaranje punktova za brzo testiranje

Naša najpoznatija party destinacija, Zrće na otoku Pagu, unatoč dobrim najavama, također za sobom vuče nepoznanicu kakvu ljetnu turističku sezonu očekivati, a k tome lani su došli na loš glas u njemačkim medijima, kada su izvještavali o ‘skandaloznom partijanju na plaži Zrće’ i ‘tisućama partijanera u prenapučenim klubovima’ usred pandemije koronavirusa, piše vecernji.hr.

Na Zrću trenutačno neki klubovi rade tek kao plažni kafić, a od danas će, prema jučerašnjem produljenju radnog vremena do ponoći, goste primati sat dulje. Do daljnjeg, prenosi vecernji.hr, uvjeravaju predstavnici noćnih klubova, ništa od noćnog života kakav na Zrću inače gledamo.

“Uz pridržavanje mjera, stvari mogu ostati pod kontrolom. Nedavno smo imali grupu od 40 osoba iz Njemačke, testirali su se i na dolasku i na odlasku, svi negativni. Sve je sad organizirano puno bolje i ima uvjeta da i sezona bude bolja nego lani kad nam je promet pao 95 posto”, kaže T. Cafuta, koja smatra da je najgori scenarij da se radno vrijeme ne produlji jer bi se onda partyji mogli nastaviti bilo gdje, bez kontrole.

Vlasnik Kalypsa Boris Šuljić otvorenje planira za 26. lipnja i ističe da interes mladih nije nestao kad je počela korona.

“Hideout prebačen za rujan – Čekamo samo kakve će biti mjere, ali u najboljem slučaju, uz dobre brojke, razumijevanje i epidemiologa i politike i bez podmetanja konkurenata, ne možemo se ni približiti polovici posla kakav smo imali prije pandemije. A lani smo ostvarili svega sedam posto prometa iz 2019. i ova godina je samo spašavanje posla”, veli Šuljić.

U Noa grupi kažu da su većinu festivala ili otkazali ili odgodili, ali i da, ‘s obzirom na pozitivna predviđanja i pokazatelje na nacionalnoj i europskoj razini kad je riječ o epidemiološkim mjerama’, nisu sve otkazali.

“Izdvojili bismo BSH Island Festival u suradnji s poznatim brendom “Amnesia” iz Ibize 1. srpnja te atraktivni Circus Maximus festival 8. kolovoza. Recimo, Hideout festival se očekuje u rujnu. Naravno, sve će do posljednjeg trena ovisiti o propisanim mjerama”, kaže Josipa Žižić iz Noa grupe za vecernji.hr. Ističe kako njihovi objekti nose oznaku “Safe Stay in Croatia”, ali i da se festivali najavljuju i već održavaju diljem Europe.

Gradska vlast na čelu s Ivanom Dabom, koji je ranie također vodio Novalju od 1993. do 2013., za doprinos sigurnijoj sezoni najavljuje skoro otvaranje tri punkta za brzo testiranje, od kojih jedan i na Zrću.

“Bit će to kontejneri s klimom, brzi testovi po cijeni od oko sto, a PCR po 650 kuna. Želimo biti pri ruci turistima, ali radimo to i zbog sigurnosti naših ljudi. Ovo je druga sezona koju se odrađuje u otegotnim okolnostima, stalo nam je da turizam i gospodarstvo na našem području ostvare bolje rezultate. Radimo na tome da se ljudima omogući da dođu, poštovat će se sve propisane mjere, bit ćemo korak ispred korone, organizacijski ćemo se ugledati na dobre primjere iz Istre i razbit ćemo famu o Zrću. Ovog ljeta Zrće neće biti loš primjer i neuralgična točka, a ni ugroza za turizam otoka, a kamoli Hrvatske”, obećava gradonačelnik Novalje, Ivan Dabo.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")