Foto: Facebook
GLAS OTOKA IZDVOJENO ŠOLTA

Na Šolti umjesto borova rastu betonska zdanja na pomorskom dobru

Na Facebook stranici “Arizona News Solta” osvanula je objava o betonizaciji na pomorskom dobru, u naselju Nečujam. Objavu potpisuje Josip Palaversa dr. vet. med., a navodi kako se ovakve devastacije na samoj obali mora događaju pred očima lokalnih, županijskih i državnih institucija.

Dragi naši Šoltani!

Koristim ove mrežne stranice da vam predstavim novu turističko povijesnu atrakciju na istočnom djelu Škoja sa pogledom na Split i Brač, u naselju Nečujam, predio Zazidani put Tankog rata.” Nekako s proljeća” tu su nikli bedemi (vidi sliku) koje se ne bi posramio ni sam Sulejman Veličanstveni.Invenstitor iz Tuzle je na 15-tak metara od crte mora napravio ovo zdanje koje ce biti vjeciti znamen svim nasim pokoljenjima o tome na koji se način trajno devastira priroda i zorno prikazuje nerad i nemar svih institucija, drzavnih, zupanijskih, lokalnih, pa i nas samih čija bi dužnost bila očuvati prirodnu baštinu.

Ljudi koji to rade u Hrvatskoj, u zemlji u kojoj zive ne bi se usudili stavit ni jedan kamen na obali nekog jezera u Austriji,dok ovdje devastiraju okoliš, bahato gradeci ovakve armirano betonske ružne utvrde na smoj obali mora. SRAMOTA.

Josip Palaversa dr. vet. med.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")