Foto: Vedran Morin/Glas otoka/arhiva
HRVATSKA

MUP nabavlja dva ophodna plovila za traganje, spašavanje i nadzor granice

Pokrenut je postupak javne nabave za dva policijska plovila “Policijsko plovilo CPB – coastal patrol boat” ukupne vrijednosti 62.066.616,00 kuna s PDV-om. Navedena ophodna policijska plovila će se sufinancirati iz sredstava predviđenih Specifičnim mjerama, u okviru Fonda za unutarnju sigurnost EU komisije.

Kako doznajemo iz Ministarstva unutarnjih poslova, osnovna namjena navedenih policijskih plovila je sudjelovanje u zajedničkim operacijama Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX), u cilju nadzora vanjske granice Europske unije i presretanja plovila, pružanja potpore u višenamjenskim operativnim aktivnostima, provođenje zakona te nadzora državne granice na moru, teritorijalnog mora i unutarnjih morskih voda Republike Hrvatske.

Dodatni naglasak je stavljen na suradnju u poslovima iz nadležnosti granične i obalne straže, kao i sudjelovanja u operacijama traganja i spašavanja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")