Foto: GK Ivan Vidali
GLAS OTOKA IZDVOJENO KORČULA

Održana svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima i mentorima povodom natječaja “Osobite pučke izreke”

Projekt Korčulanska baština uspješno je realiziran i ove godine, priopćila je Gradska knjižnica “Ivan Vidali” Grada Korčula.

Foto: GK Ivan Vidali

Nositelji projekta su Gradska knjižnica Ivan Vidali, Turistička zajednica Grada Korčule i Turistička zajednica Općine Lumbarda, te se provodi redovito od 2012. godine raspisivanjem natječaja za najbolja likovna, literarna i dramska ostvarenja učenika osnovnih škola s ciljem očuvanja korčulanske kulturne baštine.

Ove godine realiziran je na temu “Osobite pučke izreke” i posvećen je izrekama u kojima se spominju dijelovi ljudskog tijela. Nagrađeno je ukupno 14 likovnih i 12 literarnih radova, a u četvrtak 10. lipnja uručena su priznanja najboljima. Nagrađeni učenički radovi izloženi su u Atriju doma kulture, te objavljeni u Katalogu odabranih radova koji sadrži relevantne podatke o učenicima, mentorima i samom projektu. Svečanost dodjele uveličali su nastupi učenika 4 raz. Područne glazbene škole u Korčuli pod voditeljstvom mentorice Ružice Buj.

Foto: GK Ivan Vidali

Iz GK Ivan Vidali zahvaljuju svima koji su doprinijeli uspjehu ovoga projekta, provedbom koja potiče djecu i mlade na čuvanje tradicije i baštine, njegujući međugeneracijsku suradnju i kulturno-turističku promociju grada i otoka Korčule.

Više o projektu Korčulanska baština moguće je doznati na sljedećoj poveznici.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Korčulanski književnici virtualno predstavljaju svoja književna djela

Glas otoka

Gradska knjižnica “Ivan Vidali” nastavlja razvijati program ‘Pričom u sridu’

Glas otoka

Interaktivna virtualna izložba o korčulanskom pjesniku Ivanu Vidaliju

Glas otoka