Pixabay
GLAS OTOKA HVAR

Na otoku Hvaru provedene pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U četvrtak, 10. lipnja u vremenu od 10 do 17 sati, policijski službenici Policijske postaje Hvar u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom provodili su nadzor i kontrolu cestovnog prometa na području otoka Hvara.

Prilikom provođenja akcije, kako je navedeno u izvješću, posebna pozornost usmjerena je na tehničku ispravnost vozila, ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu. Nadzorom su obuhvaćeni važniji cestovni pravci otoka te naseljena mjesta.

Tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano 20 teretnih vozila, 18 mopeda, 16 motocikala i 49 osobnih vozila. Utvrđeno je 47 prekršaja (13 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 13 prekoračenja brzine, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 mobitel i drugi prekršaji). Na izvanredni tehnički pregled upućeno ukupno 8 vozila: 6 teretnih vozila i 2 osobna vozila, koja su proglašena tehnički neispravna, isključena iz prometa, te im je zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.

“Ovo je jedna od aktivnosti koje provodimo u sklopu preventivnog projekta povećanja sigurnosti prometa na cestama, a posebnu pozornost posvetit ćemo i otocima na kojima se tijekom ljeta znatno poveća broj vozila i sudionika u prometu. I na ovaj način želimo doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a tijekom ljeta posebno u mjestima gdje boravi veći broj domaćih i stranih gostiju”, ističu iz PU splitsko-dalmatinske.

Pozivaju da se i na godišnjem odmoru povede računa o osobnoj, ali i sigurnosti vlastite obitelji te drugih sudionika u prometu smanjujući brzinu i guštajući u litu.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")