Foto: Sandro Puncet/Glas otoka
GLAS OTOKA LOŠINJ

Gašenje upožarenog odlagališta u Malom Lošinju trajalo cijelu noć, kanader odradio 58 preleta

Požar koji je u četvrtak, 10. lipnja, u popodnevnim satima zahvatio odlagalište otpada u Malom Lošinju gasilo je 20 vatrogasaca – 12 pripadnika JVP Grada Mali Lošinj i 8 pripadnika DVD Lošinj, te uz pomoć osmero djelatnika komunalnih usluga i jednoga kanadera, koji je odradio 58 preleta, odnosno 58 bačenih vodenih bombi. Gašenju se pristupilo s tri kamiona, te su na požarištu bila i dva zapovjedna vozila.

> FOTO/VIDEO Neponovljivi kadrovi kanadera nad Lošinjom kojim je upravljala vrsna pilotkinja

Foto: Sandro Puncet/Glas otoka

“Nakon djelovanja kanadera požar se prebacio preko žice deponija i zahvatio borovu šumu (cca 200m2), no isti je zatim bio lokaliziran i ugašen. Olakotna okolnost je bila bura koja je usmjeravala dim prema moru, u smjeru jugozapad, umjesto prema naseljenom području”, rekao je za Glas otoka zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Malog Lošinja, Mirko Kajkara.

Dodaje kako je tokom noći odrađeno aktivno dežurstvo s dva stroja kojima se prebacivao gorivi materijal, a isti se gasio vodom. Također će se tokom današnjega dana dogasivati požarište uz pomoć dva stroja, vatrogasaca i djelatnika komunalnih usluga. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Logistiku su osigurali Jadranka trgovina d.o.o., A&D – Alen Starčević, Konoba-Pizzerija i Bukaleta vl. Dalibor Janković, te im se ovim putem zahvaljuje zapovjednik JVP-a.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

U Petrinji dodijeljeno priznanje za najpothvat Saši Mandiću i JVP Mali Lošinj

Glas otoka

Prema potresom porušenoj Banovini s Lošinja odlaze dvije kamp kućice i članovi JVP-a

Glas otoka

DVD ima novo vodstvo, JVP za 40. jubilej oformljuje specijalnu desantnu jedinicu

Vedran Morin