Foto: Press/GD
DALMACIJA HRVATSKA

U dubrovačku luku Gruž stiže prvi ovogodišnji kruzer, održan koordinacijski sastanak nadležnih službi

Povodom dolaska prvoga ovogodišnjega kruzera u dubrovačku luku Gruž, MSC-ova Orchestra u petak, 11. lipnja, u Gradu Dubrovniku je održan operativni koordinacijski sastanak.

Foto: Press/GD

Zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Jelka Tepšić okupila je sve nadležne službe – od komunalnog i prometnog redarstva, Sanitata, Turističke zajednica grada Dubrovnika, Luke Dubrovnik do Lučke uprave Dubrovnik, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Postaje prometne policije Dubrovnik. Njihovi predstavnici izvijestili su kako je sve spremno za prihvat gostiju s cruisera. Svatko je sa svoje strane odradio pripremne radnje i u koordinaciji s ostalim službama organizirani su za novu sezonu cruise ticanja kako bi, nakon više od godine dana pauze, krenula i nastavila se po ranije uspostavljenim pravilima i sukladno projektu Respect the City.

Grad Dubrovnik je priopćio kako je u prethodnom razdoblju provodio aktivnosti te bio u stalnom kontaktu s predstavnicima CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije te u koordinaciji s nadležnim ministarstvima, a s ciljem reaktivacije ove grane turizma.

Gradonačelnik Mato Franković, kako je istaknuto, još je ranije zatražio od Nacionalnog stožera Civilne zaštite izmjenu Uredbe o zabrani uplovljavanja brodova s više od dvjesto putnika u hrvatske luke, kontinuiranim zajedničkim radom postignuti su dogovori te definirani uvjeti i protokoli kao preduvjet za uvrštavanje Dubrovnika u program kružnih putovanja. Same brodarske kompanije propisale su i posebne protokole za svoje goste prilikom dolaska u destinaciju, a brodovi su ograničili kapacitete na oko 50 posto.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Nikola Dobroslavić primio roditelje djece s autizmom

Glas otoka

Dubrovnik prvi u Hrvatskoj prihvatio Plan za smanjenje onečišćenja plastikom

Glas otoka

Grad Dubrovnik isplatio uskrsnice za 1565 dubrovačkih umirovljenika

Glas otoka