Foto: Press
GLAS OTOKA IZDVOJENO RAB

Edukativna šetnja prvim dijelom poučne staze Capo Fronte na Rabu

U sklopu projekta Rab Archaeological (T)races, a povodom Europskih dana arheologije, Centar za kulturu Lopar poziva na edukativnu šetnju, poludnevni izlet prvim dijelom poučne staze Capo Fronte, u subotu, 19. lipnja, u 08.00 sati.

Uz organizirano vodstvo, zainteresirani će se upoznati s arheološki značajnim lokalitetima koje skrivaju mediteranski pejzaži Dundova i Kalifronta.

  • Mjesto okupljanja: skretanje za Gožinku, Kampor
  • Dionica staze: CF1 – CF6
  • Duljina staze: cca. 15 km
  • Težina staze: lagana
  • Predviđeno trajanje: poludnevni izlet
  • Pauza kod sv. Mare uz mogućnost kupanja u moru

Prijave se vrše do srijede, 16. lipnja putem e-pošte na adresu czk@lopar.com ili SMS-om na broj 099/814-0712. Iz Centra za kulturu Lopar napominju da je obavezna odgovarajuća obuća i odjeća, zaštita od sunca, dovoljna količina vode te nešto za pojesti.

Međutim, ukoliko niste u mogućnosti uživo se upoznati s prezentiranim lokalitetima, možete skinuti aplikaciju Rab Archaeological (T)races te pomoću virtualnih likova, kvizova, igrica i drugih zabavnih i edukativnih sadržaja otkriti niz zanimljivosti o životu otoka u prošlosti.

Program organiziraju Institut za arheologiju, PD Kamenjak Rab, CZK Lopar, POU Rab, TZG Raba, TZO Lopar uz potporu Općine Lopar i Grada Raba.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Noć muzeja na otoku Rabu ove godine u digitalnom obliku

Glas otoka

Predstavljena mobilna aplikacija koja vodi poučnim stazama otoka Raba i upoznaje s lokalnom kulturnom baštinom

Glas otoka

Virtualno predstavljanje mobilne aplikacije ‘Rab Archaeological Traces’

Glas otoka