Pixabay
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U protekla 24 sata zabilježena su 184 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.290. Među njima su 482 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 48 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 217 osoba, a testirano je njih 5.435.

Izradio: Sandro Puncet

IZVJEŠĆA ŽUPANIJSKIH STOŽERA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 246 uzoraka briseva na COVID-19, potvrđene su 3 novozaražene osobe. Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a za 1 osobu epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Slavonija (1).

U mjerama samoizolacije nalaze se 444 osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 8 osoba.

Primorsko-goranska županija

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ izvijestili su da je jučer laboratorijski obrađeno 537 uzoraka brisova, među kojima je 15 (ili 2,8%) COVID pozitivnih. Ozdravilo je 17 osoba pa trenutni broj aktivnih slučajeva koronavirusa na području naše Županije iznosi 188.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka 18 je hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti. Dvije osobe su na respiratoru. Dobra je vijest da već sedmi dan za redom nema preminulih osoba.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 2 su novooboljele osobe od COVID-19, 1 osoba je izliječena te je jedna osoba preminula. Oboljele osobe su s područja Senja i Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna muška osoba (1948.) s područja Senja. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4608 osoba od čega je 25 aktivnih slučaja, 156 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 4127 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 6 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 65 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 130 mjera samoizolacije.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 29 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(10) i Benkovac(3) te općina Bibinje(2), Jasenice(1), Pakoštane(4), Polača(3), Posedarje(1), Starigrad(1), Sv.Filip i jakov(2) i Vrsi(2). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 267 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 471 stanovnik, a od bolesti se oporavilo 14 osoba.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 64 i 93 godine. Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 13 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 13 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je ženska osoba (1935. godište) oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici. U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 124 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Trenutno je 85 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi jedna osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 461 osoba. Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija

Od ukupno 521 obrađenog testa danas je 14 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8, Kaštela 1, Solina 1, Klisa 1, Marine 1, Prgometa 1 i Segeta 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 826 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 28 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Izliječene su tri osobe: jedna iz Ploča i Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 322 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 77 869 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 164 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 800 slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")