Foto: croatia.hr
GLAS OTOKA IZDVOJENO KRK

VIDEO Dobrinj obilježava Godinu čitanja u Hrvatskoj kroz video serijal ‘Čitaba’

Kulturni Dobrinj u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Dobrinj obilježava Godinu čitanja u Hrvatskoj kroz video serijal Čitaba, koji se sastoji od tri video materijala snimljenih u Sv. Vidu Dobrinjskom, Gabonjinu te Sužanu, mjestima prekrasne vizure i povijesne vrijednosti.

U prvoj Čitabi, koja se prikazuje 10. lipnja u 20,00 sati, gostuje Enver Krivac, prozaik, strip autor, skladatelj i producent, edukator i multimedijalni umjetnik te dobitnik nacionalne nagrade Prozak 2011. godine za zbirku kratkih priča “Ništa za pisati kući o”. Ista knjiga našla se u najužem izboru za Europsku nagradu za književnost 2015. Dobitnik je lokalne nagrade za spekulativnu fikciju Artefakt 2012. za roman “Ulica Helen Keller”.

U drugoj Čitabi, koja se prikazuje 17. lipnja u 20:00 sati, gostuje Igor Beleš, dobitnik književne stipendije Grada Rijeke, za rukopis “Od Vardara pa do Haaga”, a za roman “Neodvojen” potporu za književno stvaralaštvo Ministarstva kulture. Sudjeluje u brojnim književnim projektima s drugim lokalnim piscima pa je tako član neformalne književne skupine RiLit, jedan je od pokretača i glavnih urednika književnog časopisa “Književnost uživo” te scenarista društvene igre u nastajanju “Arcadia Tenebra”.

Čitabu “zatvara” treći nastavak koji će se prikazati 24. lipnja u 20:00 sati, a u kojem gostuje Damir Martinović Mrle, poznatiji kao osnivač i član benda Let 3. O Mrletovoj svestranosti i stvaralaštvu moglo bi se pisati na dugo i na široko. Dobitnik je niza glazbenih nagrada, osim za Let 3 stvara glazbu za kazališne predstave i filmove, od kojih je za glazbu iz filma “Sonja i Bik” osvojio i Zlatnu Arenu. Na kazališnim daskama surađuje s mnogim istaknutim imenima kao što su Paolo Magelli, Ivica Buljan, Senka Bulić i drugi te radi glazbu zajedno sa svojom Ivankom Mazurkijević s kojom je, uz ilustratoricu Lanu Letović Perčin, i autor slikovnice za djecu “Kišni Razdraganci”. Za istoimeni album koji prati slikovnicu nagrađen je glazbenom nagradom Porin za Najbolji dječji album. Mrle će čitati dvije priče za najmlađe.

Za ideju i realizaciju Čitabe zaslužni su Ivan Bojčić, riječki glazbenik, pokretač projekta Kulturni Dobrinj i Damir Jevtić, snimatelj, fotograf i redatelj, čovjek ogromnog iskustva koji sudjeluje na brojnim projektima radeći glazbene, promotivne i informativne video materijale.

Čitaba Enver Krivac

Čitaba Igor Beleš

Čitaba Damir Martinović Mrle

Na linku.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

DOBRINJ WINTER SESSION Live stream Blacksoul/PEZNT

Glas otoka