Foto: Press/Grad Cres
CRES GLAS OTOKA IZDVOJENO

U Cresu predstavljena kandidatura za ORC Sportboat European Championship

Novoizabrani gradonačelnik Grada Cresa Marin Gregorović susreo se s predstavnicima jedriličarskih klubova “Reful” iz Cresa i “SCOR” iz Rijeke, Marčelom Damijanjevićem, te Nevenom Baranom i Zoranom Grubišom koji su tom prilikom predstavili kandidaturu za ORC Sportboat European Championship (klasa sportskih jedrilica od 6 do 9 metara dužine).

Sportska manifestacija trebala bi se održati početkom lipnja 2022. godine u Cresu, dok se ove godine ona održava u Istanbulu, Turska.  Kako je istaknuto, na sedmodnevnom natjecanju sudjelovalo bi od 40 do 60 posada, te je razmotrena mogućnost smještaja brodova u novoizgrađenoj luci.

Grad Cresa na svojim stranicama podsjeća kako su u partnerstvu JK SCOR i JK Refula u Cresu održane brojne jedriličarske ORC regate, te tri svjetska i dva europska prvenstva. Nakon ORC Svjetskog prvenstva 2011. godine i RC Svjetskog prvenstva 2012., ovim europskim prvenstvom Cres bi se vratio na nautičarsku kartu velikih jedriličarskih natjecanja.

“Uz promociju Cresa i Hrvatske kao turističke destinacije, ovakve manifestacije doprinose produljenju turističke sezone”, rečeno je prilikom najave.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")