GLAS OTOKA IZDVOJENO KRK

Predstava ‘Roko i Cicibela’ u Omišlju

U četvrtak 10. lipnja, u Omišlju (Prikešte) s početkom u 20 sati, odigrat će se predstava “Roko i Cicibela”.

Drama “Roko i Cicibela” je prije svega topla, bajkovita priča o istinskoj ljubavi koja u današnjem materijalnom svijetu sve više postaje endemska vrsta. Prvi je put izvedena na Sceni A pri Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Radnja ove drame temelji se na stvarnim osobama i događajima s početka dvadesetog stoljeća. Prema scenariju Miljenka Smoje je 1978. snimljen i istoimeni film. Roko je bio ribar koji je živio na napuštenoj gajeti na Matejuški, a zaljubio se u Dujku Bašić čiji je nadimak bio Cicibela. Ovaj siromašni par vjenčao se u crkvi sv. Križa u Veloj Varoši u Splitu. Živili su po napuštenim gajetama i leutima, a umrli su zajedno zime 1936./37. godine stisnuti jedno uz drugo na zemljanom tlu potleušice u Antonovoj ulici na broju 14.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen. Iz tog razloga rezervacija mjesta moguća putem e-pošte jelena.bigovic@omisalj.hr ili broj telefona (051) 661-983.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")