Foto: eZadar
POLITIKA

Novi načelnik Općine Kali: ‘Građani će moći kontrolirati gdje ide njihov novac’

Bruno Mišlov, koji je u izbornu utrku krenuo kao nezavisni kandidat sa svojom listom za Općinsko vijeće, novi je načelnik Općine Kali.

“Primopredaja vlasti je izvršena i to bez trzavica, uz izvješće bivšeg načelnika”, rekao je Mišlov za eZadar.

No Mišlova je dočekala škakljiva situacija u komunalnom poduzeću.

“Iznenadilo me to što su neki djelatnici komunalnog poduzeća, neposredno nakon izbora, odnosno objave rezultata izbora dali otkaz, tako da sad imamo nekakav manjak kadra, a pošto dolazi sezona i povećan opseg posla, onda ćemo raspisati natječaje”, tvrdi te poručuje kako će se svi započeti projekti nastaviti, a on će, kako kaže za eZadar, inzistirati na digitalizaciji i transparetnosti rada Općine:

“Gdje svaki stanovnik Kali doslovno može u dva, tri klika provjeriti kako se i na koji način troši njihov novac, odnosno novac koji je dan nama na upravljanje, to je cilj koji bi trebali ostvariti i zato što ako mi to jednom uvedemo, onda bez obzira tko će u budućnosti biti na vlasti, to neće moći kompromitirati”, ističe.

Prokomentirao je kratko i stuaciju u Općinskom vijeću.

“Ja sad ne bi pričao o tome kako ćemo formirati većinu, to će sve biti poznato nakon konstituirajuća sjednice, ali tu moram napomenuti da do novih izbora neće doći, da smo se mi uspješno dogovorili, tako da neće doći do zastoja u radu općinskog vijeća. Svima koji žele raditi na dobrobiti i razvoju općine Kali – vrata su otvorena”, poručuje novi načelnik Bruno Mišlov.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")