COVID19 HRVATSKA

Interaktivna karta ‘Croatia Covid info’ izazvala ogroman interes

Veliki interes među stranim gostima izazvala je interaktivna karta Hrvatske “croatiacovid-19.info”, koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i koja se ažurira svakog dana, a može se pogledati OVDJE.

Zanimljivo je i da karta, koju je izradila Hrvatska udruga turizma (HUT), pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, tj. po županijama, što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti, koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Prikaz Hrvatske prema županijama već je prihvatio njemački Institut Robert Koch, što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motiviranje turističkih djelatnika i stanovništva županija na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da eventualan incident u jednoj destinaciji ne utječe na sigurnost u drugoj.

Kartu je, prema podacima HUT-a, od njenog predstavljanja posjetilo gotovo milijun korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36.8%), Nizozemske (14.6%), Hrvatske (13.7%), Austrije (8.06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i UK.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Istra je prva mediteranska regija u zelenom ove godine

Glas otoka

HUT pozdravio postignuti dogovor o kretanju putnika unutar EU

Glas otoka

Hrvatska udruga turizma podržala otvaranje turističkih objekata sa svim sadržajima

Glas otoka