Foto: HDZ/Facebook
POLITIKA

Tomo Medved: ‘Moramo biti odgovorni kako ne bi došlo do porasta novozaraženih’

HDZ je u ponedjeljak 07. lipnja u zagrebačkoj središnjici stranke održao zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj se govorilo o narednim aktivnostima Vlade i Hrvatskoga sabora te su analizirani rezultati lokalnih izbora.

Potpredsjedsnik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je nakon sjednice komentirao izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Naglasio je kako se nastavlja trend potpuno neprihvatljive retorike i optuživanja, te nečega što po njegovom mišljenju nema mjesto u javnom prostoru.

“Potpuno je nejasno i teško je shvatiti uslijed čega se otvara pitanje dva mjeseca prije obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Još nismo započeli ni pripreme”, istaknuo je Medved.

Dodao je kako je Domovinski rat počeo u Kninu i završio je u Kninu veličanstvenom pobjedom te se tradiocionalno pobjednička operacija obilježava u tom gradu.

“Istovremeno uz središnje obilježavanje u Kninu Vlada je proteklih pet godina tu obljetnicu prigodnim programom obilježavala diljem Hrvatske”, rekao je Medved.

Naglasio je da je Knin kao gravitacijska točka pobjede u Domovinskom ratu i svih ovih se je gradila kultura sjećanja.

“U kolektivnoj svijesti hrvatskog naroda Knin je simbol pobjede,slika dolaska prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na tvrđavu i odaslane poruke. Naša je obveza sačuvati kulturu sjećanja i prenijeti je na buduće generacije”, poručio je Medved.

Na upit novinarke portala Glas otoka može li nakon ljetne turističke sezone na jesen izbjeći pogoršanje epidemiološke situacije, ministar Medved je istaknuo kako moramo biti svi odgovorni unatoč trenutno povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

“Slika smanjivanja broja novozaraženih je dobar smjer, ali moramo biti odgovorni kako ne bi došlo do porasta novozaraženih. Uz vlastitu odgovornost i odgovornost organizatora manifestacija važno je odazvati se na cijepljenje”, kazao je Medved.

Naglasio je da je Vlada nabavila potrebne količine cjepiva te je pozvao građane da iskoriste mogućnost cijepljenja.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")