Foto: Press/DNŽ
COVID19

Nikola Dobroslavić: ‘Za dobru sezonu, bitna je što veća procijepljenost’

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo sa suradnicima su se sastali s ravnateljima zdravstvenih ustanova i institucija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Tom je prilikom istaknuto kako je procijepljenost odrasle populacije na području županije preko 40 posto, a razgovaralo se i o dosadašnjem radu zdravstvenih ustanova, nastavku daljnje suradnje i problemima s kojima se susreću ravnatelji u vođenju ustanova. Župan je naglasio važnost procijepljenosti stanovništva, osobito zdravstvenih djelatnika, naglašavajući kako je pandemija u protekloj godini znatno utjecala na gospodarstvo, osobito turizam kao najrazvijeniju granu.

”Kako bismo uspjeli ovu sezonu kvalitetno odraditi, bitno je da u županiji imamo što veću procijepljenost”, istaknuo je Dobroslavić.

Sudionici sastanka suglasni su kako je nužno utjecati prvenstveno na zdravstvene djelatnike koji su najbolji primjer važnosti cijepljenja, kako bismo zajedno doprinijeli očuvanju zdravlja, života, ali i što bržem gospodarskom oporavaku u županiji.

Nikola Dobroslavić se ovom prilikom zahvalio svim djelatnicima u zdravstvu na njihovom predanom radu, naročito u posebno teškim uvjetima pandemije koronavirusa. Na sastanku se razgovaralo i o više tekućih i budućih projekata u zdravstvu pri čemu je poseban naglasak stavljen na skori završetak radova na Dnevnoj bolnici u Metkoviću kao i na vrijedan projekt Energetske obnove OB Dubrovnik.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")