Foto: Dražen Prša/Glas otoka/arhiva
HRVATSKA

HAK: Pojačan je promet na A1 i A6 u smjeru mora

Izvješće Hrvatskog autokluba u 17:30 sati o stanju u prometu

Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora JAKUŠEVEC i čvora IVANJA REKA u smjeru Lipovca, kolona je oko 1 km. Molimo korisnike za dodatan oprez!

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama te na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom blagdana Tijelova, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju 2. lipnja od 15 do 23 sata i 3.lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. Više informacija na sljedećoj poveznici.

Granični prijelazi

GP Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U četvrtak, 03.06., trajekt na liniji Šibenik – Zlarin – Obonjan – Kaprije – Žirje plovi prema redu plovidbe kao utorkom i četvrtkom te pristaje na otoku Zlarin, a katamaran na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka iznimno će pristati na otoku Unije.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")