Mario Franković/Foto: Glas otoka
POLITIKA

Katarina Golubović i Ivan Koharović u GV-u Grada Malog Lošinja

Nakon netom završenih izbora za gradonačelnika Grada Malog Lošinja, svojim se biračima zahvalio nestranački kandidat za gradonačelnika Mario Franković.

“Još je jedan izborni ciklus za nama i zahvaljujem se svima koji su izašli na izbore i tako izvršili svoju građansku dužnost. U ovom drugom krugu osvojio sam respektabilnih 1270 glasova i na tome vam se iskreno zahvaljujem. Ovim putem čestitam mojoj protukandidatkinji Ani Kučić na pobjedi. Ja ću sa svojim timom kroz rad u gradskom vijeću svakako podsjećati gradonačelnicu na sva dana obećanja i pozorno ćemo pratiti njezin rad, a sve kako bi se poboljšali uvjeti života u našem gradu ali jednako tako i u svakom našem malom mjestu i na našim otocima”, naglasio je Franković.

Franković se posebno zahvalio svojim suradnicima, partnerima, prijateljima i obitelji na bezrezervnoj podršci posljednjih nekoliko mjeseci.

“Ponosan sam na sve što smo do sada napravili i trudit ću se svim silama, zajedno sa mojim timom, da opravdamo povjerenje svih vas koji ste glasali za mene i moj tim“, istaknuo je.

Dodaje kako je spreman za suradnju sa svim opcijama izabranim u Gradsko vijeće, osim sa HDZ-om jer smatra da ne vode progresivnu politiku.

“Većina birača u prvom krugu jasno su naglasili da žele promjene, pa je tako sastav Gradskog vijeća veoma raznolik što je dobro za demokratske procese na Lošinju. Pozivam još jednom sve oporbene opcije na suradnju i da zajedno formiramo većinu. U slučaju da se ipak ne uspijemo dogovoriti, naša opcija pokazat će kako izgleda konstruktivna oporba“, rekao je Franković.

Podsjećamo, Franković je na izbore izašao kao nestranački kandidat, dok je na izborima za gradsko vijeće sudjelovao kao nositelj koalicijske liste SDP-Laburisti-HSU. Na listi se našlo i mnogo nestranačkih imena koja su podržali zajedničku platformu “LošinjZa180”.

Franković je također najavio i promjene u sastavu Gradskog vijeća.

“Odlučili smo se na jedan malo drugačiji pristup što se tiče kadrova. Nakon konstituiranja vijeća, prve dvije godine svoga mandata prepustit ću kolegici Katarini Golubović. Isto će napraviti i Roberto Cavedoni koji će svoj mandat podijeliti s Ivanom Koharovićem na način da će Cavedoni biti vijećnik prve dvije, a Koharović druge dvije godine. To je model po kojem će što više mladih i novih lica sudjelovati u kreiranju politike našeg grada. To je nova energija koju smo najavljivali u kampanji“, zaključio je.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Od Ministarstva uprave zatraženo poništenje izbora drugog potpredsjednika GV-a Grada Malog Lošinja

Josip Radić

Franković Devčiću ponudio mjesto predsjednika GV-a, Devčić odabrao HDZ zbog zemljišta?

Vedran Morin

Dejan Nekić (SDP): ‘Franković je ponudio najdetaljniji program i vodi pozitivnu kampanju’

Vedran Morin