Mario Franković/Foto: Glas otoka
POLITIKA

Franković Devčiću ponudio mjesto predsjednika GV-a, Devčić odabrao HDZ zbog zemljišta?

Proključala je politička kampanja u Malom Lošinju gdje počinju pregovori oko podrške u drugom krugu za gradonačelnika i sastavljanja većine u Gradskom vijeću. No, svaka kampanja za sobom vuče i neke nove spoznaje, a tomu je na tragu upravo Glas otoka.

Naime, kako se doznaje u pristiglom priopćenju iz stožera platforme “Lošinjza180”, nestranački kandidat Mario Franković, čiju listu podržava koalicija SDP-HSU-HL, ponudio je mjesto predsjednika Gradskog vijeća Dubravku Devčiću, nestranačkom kandidatu koji je poražen u borbi za mjesto gradonačelnika, ali je zato osvojio tri mandata u GV-u.

“Više od polovice birača koji su prošle nedjelje izašli na birališta glasali su za promjene u Malom Lošinju. Njih 980 glasalo je za dr. Devčića, a 1137 ljudi dalo je glas meni. Nas dvojica dobili smo obvezu prema sugrađanima da se izborimo za jedan drugačiji Lošinj. To ste i vi sugrađani jasno dali do znanja jer je HDZ dobio nikad manje glasova Lošinjana. Dr. Devčić i ja dogovorili smo još prije nekoliko mjeseci da ćemo u slučaju prolaska jednog od nas dvojice u drugi krug, jedan drugome dati nedvosmislenu podršku. Zato sam ostao iznenađen njegovim neodlučnim stavom. Dr. Devčić možda propušta jedinstvenu priliku da pokaže da sa stolice predsjednika Gradskog vijeća u kojemu većinu čine vijećnici s njegove i naše liste može biti najvažniji korektiv izvršne vlasti, odnosno budućega gradonačelnika tko god pobijedio 30. svibnja”, rezolutan je Franković, koji se tako nada da nezavisni Devčić nije odlučio da tim #LošinjZa180 ostane jedina istinska oporba u gradu.

Franković u priopćenju ističe kako ga ne zanimaju nikakvi dogovori ispod stola niti će, kako kaže, tražiti podršku nekih drugih opcija.

“Nastavljam borbu za promjene i borbu protiv HDZ-ove političke korupcije i klijentelizma na Lošinju. Vaših 1137 glasova znače da sam na dobrom putu. Izađite na izbore u nedjelju 30. svibnja i zaokružite onoga tko će po vama biti osoba koja će imati jasan stav, energiju i viziju razvoja našeg Lošinja”, odlučan je nestranački kandidat za gradonačelnika Grada Malog Lošinja.

Međutim, kako smo uspjeli doznati tokom današnjeg dana, iza Dubravka Devčića se kriju određene malverzacije sa zemljištem. Osim dodjele gradskog zemljišta na Kurilama, na rok od 30 godina mimo natječaja, sada se otkrilo kako je u sklopu svoga dvora dobio zemljište kojem se u Ugovoru o zakupu navodi površina od 447 m2, dok je u međuvremenu ista parcela, vjerojatno čarolijom, prerasla u površinu od 3112 kvadrata. Od Dubravka Devčića smo, stoga, zatražili specifikaciju svih zemljišta koje je dobio od Grada u posljednje četiri godine, uključujući i potpore Grada, Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske kako bi se uvjerili u njegovu tvrdnju, citiramo: “da se Grad treba voditi politikom dobroga gospodara”.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Katarina Golubović i Ivan Koharović u GV-u Grada Malog Lošinja

Josip Radić

Dejan Nekić (SDP): ‘Franković je ponudio najdetaljniji program i vodi pozitivnu kampanju’

Vedran Morin

Dubravko Devčić (NL): ‘U narednim danima će biti podmetanja i lažnih izjava kako bi nas ocrnili’

Vedran Morin