Foto: Glas otoka/arhiva
POLITIKA

Dejan Nekić (SDP): ‘Franković je ponudio najdetaljniji program i vodi pozitivnu kampanju’

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Mali Lošinj, Dejan Nekić, osvrnuo se za Glas otoka na prvi krug lokalnih izbora. Komentirao je izlaznost, za koju kaže da je zadovoljan, a u drugom krugu 30. svibnja vjeruje u pobjedu njihovog kandidata Marija Frankovića.

Kako komentirate izlaznost u prvom krugu izbora i jeste li očekivali bolji rezultat?

Moram reći da sam zadovoljan s činjenicom da su naši sugrađani izlazili u velikom broju na birališta. Više od 54% izlaznosti je jako dobro i drago mi je da Lošinjanke i Lošinjani prepoznaju važnost lokalnih izbora. Nadam se da će postotak izlaznosti biti još veći u drugom krugu. Rezultati izbora su bolji nego što su bili 2017., ali ne treba bježati od činjenice da smo očekivali više. Nadali smo se da će građani prepoznati našu volju i želju za radom, ali nažalost, pokazalo se da je velik broj građana zadovoljno radom HDZ-a. Naš kandidat za gradonačelnika Mario Franković odradio je lavovski dio posla i uistinu sam ponosan na to da smo stvorili jedan dobar i uspješan tim koji je spreman preuzeti odgovornost za Lošinj.

U drugom krugu je nova priča, može li SDP dostići prednost koju je HDZ ostvario?

Više od polovice birača koji su izašli na izbore reklo je da želi promjene. Ako tome pridodamo i one koji nisu izašli na birališta, imamo dobre šanse. Činjenice govore da HDZ ne vodi dobro grad, usprkos činjenici da živimo na najljepšem otoku na svijetu imamo toliko neiskorištenog potencijala, da nedostaje suradnje, da bez PGŽ i pomoći župana Komadine Lošinj ne bi imao nužne minimume zdravstvene zaštite. Moramo dostići prednost.

U lošinjskom SDP-u, kako doznajemo, pojedinci nastoje narušiti odnose i priklanjaju se Ani Kučić, vjeruje se zbog osobnih interesa. Hoćete li se obračunati s takvima?

O članovima SDP-a koji nisu poštivali odluku Gradskog odbora bit će govora nakon izbora. Za sada toliko.

Može li SDP biti zadovoljan s tri vijećnika i kako napreduju pregovori za većinu u Gradskom vijeću?

Ostvarili smo dobar rezultat, bolji nego prije četiri godine. Međutim, za 13 mjesta u vijeću natjecalo se 10 lista i nitko nije mogao ostvariti ono što je želio. Zato sam zadovoljan jer imamo samo jednog vijećnika manje od HDZ-a. S lijevog spektra tu je još vijećnik koalicija IDS-PGS-HNS-UK, Akcije mladih, a tu su i glasovi brojnih nezavisnih lista koje nisu uspjele prijeći prag. Ne treba ni zanemariti dobar rezultat Dubravka Devčića koji je isto uzeo veliki dio glasova ljevice. Pregovori tek trebaju početi, ali vjerujem da ćemo pronaći zajednički jezik.

Drugi krug izbora je 30. svibnja. Zašto tvrdite da je vaš kandidat pravi izbor za gradonačelnika?

Mario je mlad, energičan, pošten, stručan i zna slušati ljude. O njemu dovoljno govori to što je ponudio najdetaljniji program i to što je vodio pozitivnu kampanju čitavo vrijeme. Njegovi protivnici su mu stalno imputirali da iza njega stoje razno-razni lobiji i interesne skupine. Negativna kampanja po društvenim mrežama se stalno vodila protiv njega, ali on nije htio uzvratiti jednakom mjerom. Vodio je pozitivnu kampanju do samog kraja. Građani će zasigurno prepoznati o kakvom se mladom čovjeku radi. Iskreno vjerujem u njega.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Nakon što je nezakonito dobio zemljišta, Devčić sada želi da mu građani kupe malčer

Josip Radić

Od Ministarstva uprave zatraženo poništenje izbora drugog potpredsjednika GV-a Grada Malog Lošinja

Josip Radić

Katarina Golubović i Ivan Koharović u GV-u Grada Malog Lošinja

Josip Radić