Foto: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar
GLAS OTOKA PAŠMAN

Novi mural na staroj ambulanti u Neviđanima

Učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra oslikale su pročelje stare ambulante u Neviđanima, u kojoj je smješten Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica, javlja općinsko portal Otok Pašman.

Foto: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

Mural je nastao povodom Festival znanosti, koji se od 10. do 15. svibnja ove godine održao u svim većim gradovima diljem Hrvatske. Cilj festivala je približiti znanost i rad znanstvenika široj javnosti, pogotovo mlađoj generaciji i pomoći im shvatiti koliko je znanost važna i sveprisutna u današnjem društvu te ljudskim životima. Ovogodišnja tema je bila kultura znanosti. U sklopu festivala i ovogodišnje teme Sveučilište u Zadru te u dogovoru s Institutom i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra iniciran je projekt “Kulturni zidovi u službi znanosti”. Riječ je o uređenju fasade zgrade stare ambulante u Neviđanima na otoku Pašmanu, koju je na uporabu dobio Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica, a zid su oslikale učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra.

Pet maturantica je s nastavnicom prof. Majom Pavin Radaljac provelo 3 dana na otoku Pašmanu kao oblik terenske nastave te su kreativno uredile zidove Instituta svojim čarobnim kistovima i to na način da se odražava cijeli svjetlosni spektar. Maturantice Lorena Mamić, Lucija Maržić, Milica Mimić, Iva Josipa Milković i Sara Troskot osmislile su ideju vezanu uz more te izradile novi mural Instituta.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")