Kristijan Pavić/Foto: ACI
HRVATSKA NAUTIKA

Uoči turističke sezone cijepljeno 70% djelatnika ACI-ja

U marinama diljem Jadrana, uoči početka udarne turističke sezone, s prvom dozom je procijepljeno 70% djelatnika ACI-ja, dok će drugu dozu djelatnici primiti do službenog početka ljetne sezone, javljaju iz najvećeg lanca marina na Mediteranu.

Cijepljenje je dobrovoljno, organizirano u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta te županijskim Zavodima za javno zdravstvo, a odvija se prema prioritetnim skupinama.  Dodaju kako ACI podržava cijepljenje svojih djelatnika te poštivanje svih epidemioloških mjera, što je ključno za očuvanje njihova osobnog zdravlja i uspješnost turističke sezone.

“Budući da očekujemo dobar odaziv gostiju u ovoj turističkoj sezoni, apsolutni prioritet nam je da naši djelatnici, kao i gosti, budu maksimalno sigurni s obzirom da se nalaze u direktnom kontaktu. Time sve ACI marine činimo sigurnijim mjestom za odmor i rad. Ovime ujedno šaljemo jasnu poruku, a ta je da nam je, uz zdravlje i sigurnost gostiju, važna i sigurnost naših djelatnika“, poručuje predsjednik Uprave, Kristijan Pavić.

Osim toga, tvrtka ACI je osigurala potrebne uvjete za testiranje turista i gostiju na koronavirus na pojedinim punktovima u ACI marinama. Tako je od 14. svibnja u dubrovačkoj ACI marini moguće testiranje petkom, subotom i nedjeljom, uz prethodnu najavu na recepciji. Testiranje je omogućeno u suradnji s Poliklinikom Marin Med, čiji će mobilni timovi prema potrebi te uz prethodnu najavu organizirati testiranje i u dodatnim terminima.

Iz tvrtke ACI poručuju kako će ovaj primjer ubrzo slijediti i ostale ACI marine te kako je temeljna dužnost tvrtke zajamčiti što sigurniji, dolazak, boravak i povratak kući svih gostiju, kao i zaštitu zdravlja svih djelatnika. To je ujedno i primarna svrha projekta Safe stay in Croatia koji je pokrenulo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a čiji je sudionik i ACI d.d.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")