Foto: Press
GLAS OTOKA IZDVOJENO MURTER-KORNATI

Svečano otvoren Društveni centar Jedro u Murteru

U četvrtak 13. svibnja svečano je otvoren Društveni centar Jedro u Murteru u zgradi Općine Murter Kornati, na adresi Butina 2, 2. kat. Ovaj je društveni centar u Murteru rezultat provedbe projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Foto: Press

Njime se funkciju stavlja do sada neiskorišteni javni prostor u vlasništvu Općine Murter Kornati u koji je uloženo više od 350.000 kuna, a kojim se proširuje raspon usluga od općeg interesa za lokalnu zajednicu. Uz to se stvaraju i preduvjeti za održivi društveno-razvojni rad sukladan potrebama današnjeg vremena.

Vizija Društvenog centra Jedro je da, između ostalog, postane i coworking centar koji će biti prezentiran putem međunarodnih kanala coworking centara u svijetu. Također, u sklopu projekta, u društvenom centru će se uspostaviti sustav administracije korištenja prostora; bit će izrađene upute, opis ponuđenih usluga i pravilnik o korištenju coworking prostora, sustav evidencije te praćenje korištenja prostora i opreme.

Radi epidemiološke situacije, broj uzvanika bio je ograničen na predstavnike partnera i suradnika projekta, ali se zato nadamo da ćemo vrlo brzo u novi društveni centar u Murteru primati i ugostiti sve zainteresirane za konstruktivno korištenje ovog prostora na korist cijele lokalne zajednice.

Ovo je otvorenje bilo i prilika da se svim uzvanicima predstave i dva projekta čiji su temelji postavljeni upravo kroz projekt DC Jedro, u razgovorima i suradnji mnogobrojnih partnera koji sudjeluju u njegovoj provedbi. Tako je Ranko Milić, predstavnik CEDRA-e Split predstavio pilot projekt kolaborativne, kružne, regenerativne ekonomije u Općini Murter Kornati, a arhitekt Hrvoje Bota projekt Insularium – jadranski centar za održivi razvoj otoka i priobalja na brdu Raduč.

Bilo je izrazito ugodno na okupu vidjeti predstavnike Općine Murter Kornati, udruge Argonauta, Zaokret, Latinsko idro, Murterske poklade, Ogranak Matice hrvatske Murter, Dramski amateri Murter, CEDRA-e te Sveučilišta u Zadru koji su svojim angažmanom i entuzijazmom pridonijeli uspješnosti ovog projekta koji će trajati do svibnja iduće, 2022. godine.

Svečano otvorenje Društvenog centra Jedro sufinancirano je u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” iz Europskog socijalnog fonda.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Kulturni život u Murteru sve je bogatiji, koroni unatoč

Glas otoka

Bogata kulturna večer u sklopu Društvenog centra JEDRO

Glas otoka

Na Hramini u Murteru postavljena ‘Kutija želja za Murter’

Glas otoka