Foto: MUP
GLAS OTOKA HVAR

Zakon o strancima: Način podnošenja zahtjeva u PP Hvar

Policijska uprava splitsko-dalmatinska obavještava poslodavce s područja nadležnosti Policijske postaje Hvar o načinu podnošenja zahtjeva koji se odnose na primjenu Zakona o strancima.

Zahtjevi za izdavanje prve dozvole za boravak i rad za koje je potrebno mišljenje HZZ podnose se na uobičajeni način preko zajedničke platforme MUP/HZZ.

Zahtjevi za sezonske dozvole, produljenje postojećih dozvola, te dozvole bez suglasnosti HZZ dostavljaju se elektronskim putem na adresu e-pošte radna.dozvola.hvar@mup.hr.

Zahtjevi za izdavanje potvrda o prijavi rada bez izdavanja dozvole za boravak i rad dostavljaju se elektronskim putem na adresu e-pošte st.sidup@mup.hr. Na istu adresu elektronskim putem dostavljaju se i ostali osobni zahtjevi i prijave za privremeni i stalni boravak državljana trećih država i državljana europskoga gospodarskog prostora te se mogu zatražiti i svi podaci o statusu zaprimljenih zahtjeva.

L.S.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")