Foto: Press/PGŽ
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Postavljena podizna platforma u zgradi Doma zdravlja PGŽ

Završeni su radovi na postavljanju podizne platforme za primjereni pristup osobama s invaliditetom te teže pokretnim osobama u zgradi Doma zdravlja PGŽ (staro Riječko rodilište) koje je s gotovo 460.000 kuna financirala Primorsko-goranska županija.

Foto: Press/PGŽ

Uz čestitke medicinskom osoblju povodom Međunarodnog dana sestrinstva zamjenica župana, Marina Medarić istaknula je zadovoljstvo kako napreduju investicije u zdravstvu, među kojima je i ova u Domu zdravlja na adresi Ive Marinkovića 11, bez obzira što je cijeli prihod ugrožen pandemijom koronavirusa.

“Budžet Doma zdravlja PGŽ iznosi 6.900.000 od čega je gotovo 3.200.000 iz decentraliziranih sredstava, a preko 3.700.000 iz izvornog proračuna PGŽ. Vjerujem da će to unaprijediti zdravstvenu skrb u Gorskom kotaru, na otocima i u Gradu Rijeci, a isto tako obnovit će se i vozni park“, zaključila je Medarić.

“U zgradi Domu zdravlja PGŽ u „starom Riječkom rodilištu“ našim se građanima pružaju zdravstvene usluge iz područja obiteljske i dentalne medicine, ginekologije, psihijatrije, kliničke psihologije, medicine rada i sporta te patronažne službe. Postavljanje podizne platforme omogućava kvalitetnu dostupnost pacijentima na sve četiri etaže zgrade. Na taj način smo dodatno aktivirali sve prostore u zgradi s osnovnim ciljem da građani na jednom mjestu imaju polivalentnu zdravstvenu zaštitu kako na primarnoj razini tako i na izvanbolničkoj, polikliničkoj zdravstvenoj zaštiti”, istaknuo je ravnatelj Doma, Vladimir Mozetič.

Objekt Doma zdravlja u ulici Ive Marinkovića izgrađen je na način da nije bila osigurana dostupnost osobama s posebnim potrebama te je bilo potrebno izraditi vertikalno podiznu platformu za osiguranje dostupnosti na sve etaže zgrade. Ukupna neto korisna površina zgrade iznosi 1.883,08 m², od čega 78,47% površine se odnosi na prostore Doma zdravlja PGŽ.

Događaju su prisustvovale i pročelnica UO za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")