Foto: Press/DNŽ
POLITIKA

3,6 milijuna kuna za povećanje konkurentnosti ribarstvenog područja FLAG-a Južni Jadran

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u nazočnosti zamjenice župana Dubrovačko-neretvanske županije Žakline Marević i načelnika Općine Ston Vedrana Antunice u Stonu uručila pet Odluka o dodjeli sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ukupne vrijednosti odobrene potpore 3,6 milijuna kuna.

FLAG-u Južni Jadran u okviru mjere III.3 “Provedba strategija lokalnog razvoja – projekti koje podupiru FLAG-ovi” odobrena je potpora za provedbu FLAG natječaja u iznosu od 10 milijuna kuna, a jedna od mjera koje provodi FLAG Južni Jadran je i mjera 1.1 “Jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja (višenamjenska plovila)” u sklopu koje su novo uručene Odluke o dodjeli sredstava za Primorsko komunalno društvo d.o.o. Slano, Komunalne djelatnosti d.o.o. Vela Luka, Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje, Komunalno društvo Ston d.o.o. Intervencije u okviru ove mjere uz jačanje zaštite okoliša i očuvanja razvojnog resursa ujedno omogućuju bolje uvjete rada, povećanje produktivnosti i prihoda te, općenito, povećanje konkurentnosti cijelog ribarstvenog područja FLAG-a Južni Jadran.

“U okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo do 2020. godine dodijeljene su 2,2 milijarde kuna, odnosno više od 80 posto, a čini se kako je u okviru Programa najznačajniji vjetar u leđa pomorskim i obalnim gospodarstvima pružen mjerom I.23/I.24. ‘Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze ribe i zakloništa’,  putem koje je odobrena potpora u vrijednosti 359 milijuna kuna za 13 ribarskih luka diljem hrvatske obale  – riječ je o najvećem ulaganju u ribarsku infrastrukturu i ribarstvo od kad postoji Republika Hrvatska“,  istaknula je tom prilikom ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

“Sustavno ulažemo u hrvatske ribare i poljoprivrednike i njihovu budućnost, a brojni projekti diljem hrvatske obale i u hrvatskoj unutrašnjosti sada već govore sami za sebe – sve kako bi buduće generacije imale mogućnost raditi i živjeti od ribarstva i poljoprivrede”, dodala je.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")