Foto: Vedran Morin/Glas otoka/arhiva
GLAS OTOKA IZDVOJENO LOŠINJ

Ploviti se (ne) mora: Dok je ‘Dubravka’ privezana, ‘Bišovo’ uredno plovi

Ne događa se prvi put da u luku Mali Lošinj uplovi i isplovi katamaran “Bišovo” dok “Dubravka” stoji privezana, a ovoga puta se na to požalio i naš čitatelj.

Naime, u petak 07. svibnja katamaran “Dubravka” iz flote Jadrolinije nije zaplovio prema Cresu i Rijeci, dok je katamaran “Bišovo” privatne brodarske tvrtke “Catamaran Line” na liniji Pula – Mali Lošinj – Zadar uspješno odradio svoje putovanje. Našeg čitatelja je zanimalo zašto je “Dubravka” ispratila “Bišovo”, umjesto da je otprilike u identično vrijeme uplovila u riječku luku. Upit smo proslijedili Jadroliniji, ali do trenutka ove objave nismo zaprimili objašnjenje.

“Vrijeme i mjesto događanja, danas oko 10 sati ujutro, luka Mali Lošinj. Građani jednim okom gledaju na rivi zavezani katamaran Dubravka, a drugim okom katamaran Bišovo koji upravo isplovljava iz luke na liniji Pula – Mali Lošinj – Zadar. Pa se opravdano pitaju, zašto ovaj lijevo (Dubravka) ne plovi, a onaj desno (Bišovo) uredno plovi i to na potencijalno opasnijoj liniji, obzirom na izloženost otvorenom moru i većim valovima”, pita se čitatelj koji nam je dostavio s aplikacije MarineTraffic i visinu valova jutros u 8 sati.

Na stranicama Hrvatskog autokluba, kao razlog prekida linije navode se nepovoljne vremenske prilike. S druge strane DHMZ dodaje kako na Jadranu puše slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, ponegdje jak, dok se navečer na sjevernom dijelu očekuje bura u jačanju.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")