Rudolf Ivković/Foto: Vedran Morin/Glas otoka/arhiva
POLITIKA

Lošinjski HSLS pozvao aktere otočne političke scene da iznesu troškove kampanje

“Čije novce troši HDZ-e” u priopćenju postavlja pitanje GO HSLS-a Mali Lošinj, dodajući kako se “predizborna kampanja za lokalne izbore privodi kraju, a građani Malog Lošinja zatrpani su porukama, intervjuima, spotovima, objavama, plakatima i promidžbenim materijalima”.

“Želimo izvijestiti javnost Malog Lošinja da je HSLS, ogranak Mali Lošinj za provedenu predizbornu kampanju utrošio 4.300,00 kuna i to za tiskanje plakata, letaka i oglase. S obzirom da smo svjedoci ogromnog oglašavanja HDZ-a, plaćenih intervjua i objava kandidatkinje HDZ-a Ane Kučić, javno pitamo tko financira ogromne troškove”, navodi se u priopćenju.

Kako ističu, HSLS Mali Lošinj prema do sada viđenom u javnosti nije utrošio niti 1% iznosa koliko je morao utrošiti HDZ.

“Ako je HSLS utrošio 4300,00 kuna, onda je kampanja HDZ-a koštala barem do 100 puta više, dakle i do 400 000 kuna. Važno je da građani znaju tko i na koji način plaća razne đireve, intervjue, oglase, more spotova i objava. Da ne govorimo o oblačenju, šminkanju, fotošopiranju, reprezentaciji i drugim nevidljivim troškovima. Za zadržavanje vlasti spremni su platiti svaku cijenu našim novcima”, stoji u priopćenju.

Zaključuju da će HSLS Mali Lošinj za svoju, kako kažu, skromnu kampanju utrošiti ukupno do 6000 kuna.

“Pozivamo sve aktere da javno iznesu podatke o tome troškovima predizborne kampanje”, pozivaju iz HSLS-a u priopćenju koje potpisuje predsjednik ogranka, Rudolf Ivković.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")