Foto: Vedran Morin/Glas otoka
HRVATSKA

Kreće isplata potpora za ekološku proizvodnju u iznosu od 250 milijuna kuna

U petak 07. svibnja započinje isplata potpore poljoprivrednicima i IAKS mjera ruralnog razvoja za podmjere iz Mjere 11 – Plaćanja za prijelaz na ekološke poljoprivredne prakse i metode i Plaćanja za održavanje ekoloških poljoprivrednih praksi i metoda, u ukupnom iznosu od 250 milijuna kuna, javlja Ministarstvo poljoprivrede.

Također, u ponedjeljak 10. svibnja započinje isplata druge rate za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike, a završit će do 30. lipnja 2021. godine.

Nakon što isplata završi, poljoprivrednici mogu dobiti informaciju o isplaćenim potporama telefonskim pozivom u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ili e-poštom na info@apprrr.hr uz predočenje svoga Matičnog identifikacijskog broja poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG).

Iz Ministarstva podsjećaju kako je za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2020. godinu kroz predujam i prvu ratu već isplaćeno 2,7 milijardi kuna.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")