Pixabay
HRVATSKA

Dodijeljeno 35 milijuna kuna pomoći lokalnom sportu

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluke o dodjeli 35 milijuna kuna za pomoć lokalnom sportu, što uključuje obnovu i izgradnju lokalne sportske infrastrukture te sufinanciranje programa lokalnog sporta i natjecanja kao i programa obuke neplivača.

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini sufinancirat će se 43 projekta u vrijednosti od 14.999.377,26 kn, dok će se Odlukom o raspodjeli sredstava za sufinanciranje poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini sufinancirati 161 program u ukupnom iznosu od 16.081.057,73 kn. Za obuku neplivača Odlukom je raspodijeljeno 3.098.476,65 kn za 36 programa, a sve odluke donesene su nakon provedenih javnih natječaja, priopćeno je.

“Dodijeljenim sredstvima nastavljamo s ulaganjima koja su započela u mandatu ove Vlade, a iznose povećavamo svake godine. Iznimno nas raduje što će se zahvaljujući osiguranim sredstvima ove godine održati gotovo 200 programa kroz koje će se velik broj naših građana, a posebno djece i mladih, uključiti u različite sportsko-rekreativne aktivnosti, koje su važne zbog fizičkog i psihičkog zdravlja te kvalitete života na lokalnoj razini. Posebno važno je i pitanje obuke neplivača zbog velikog broja neplivača u osnovnim školama”, izjavila je ministrica Brnjac.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")