Foto: Vedran Morin/Glas otoka/arhiva
CRNA KRONIKA

Narušavao javni red i mir i vrijeđao policijske službenike u Malom Lošinju

U ponedjeljak, 3. svibnja oko 15 sati, lošinjska policija je zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na terasi jednog od ugostiteljskih objekata u Malom Lošinju.

Po dolasku policije na mjestu događaja zatečena je muška osoba, koja je pod vidnim utjecajem alkohola vikala, galamila i na drugi način narušavala javni red, javlja PU primorsko-goranska.

Kako se navodi u izvješću, zatečeni muškarac oglušio se o naredbe policije da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, pri tom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike s čime je nastavio i tijekom privođenja u službene prostorije policije. Utvrđeno je da je riječ o 42-godišnjem hrvatskom državljaninu, a izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,65 g/kg. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak počinio prekršaje iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naročito drsko ponašanje i vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe te kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, kako javlja PU primorsko-goranska, tijekom narušavanja javnog reda i mira oštetio je ulazna vrata ugostiteljskog objekta i dijelove inventara, a nastala materijalna šteta će biti utvrđena naknadno. Tijekom današnjeg dana 42-godišnjak je doveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Rijeci, nakon čega mu određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od deset dana, navodi se u priopćenju.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")