Foto: Press/arhiva
GLAS OTOKA IZDVOJENO OSTALI

Apel Kalamoteza: ‘Gradska uprava i Vodovod Dubrovnik uništavaju nas sustavno’

“Kalamotezi su prepušteni na milost i nemilost lokanim političarima i u raljama su pohlepe i profita”, poručuju mještani otoka Koločepa, koji su prikupili gotovo 200 potpisa za peticiju kojom traže da se poništi lokacijska dozvola za gradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Koločep.

“Mještani otoka iskazuju svoju suglasnost za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Koločepu, međutim, traže da se projektni nedostaci uklone, odnosno da se planirana trasa priključka promijeni na način da ne uništava privatne posjede i ne nanosi štetu lokalnom stanovništvu”, navode u peticiji koju su dostavili relevantnim dionicima.

U nastavku prenosimo njihov apel, u cijelosti.

Poštovani,

Nastavno na predviđenu izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Koločepu, mještani otoka iskazuju svoju suglasnost da se izgradi navedeni sustav, međutim, traže da se projektni nedostaci uklone, odnosno da se planirana trasa priključka promijeni.

Planirana trasa sustava odvodnje i lokacije pojedinih sustava pročišćavanja nisu dobro planirani i uništavaju privatne posjede. Cijeli plan trase mora biti dobro promišljen i projektiran na način da ne uništava privatne posjede i ne nanosi štetu lokalnom stanovništvu. Sva infrastrukturna ulaganja moraju biti na korist ne samo izvođačima radova i posjetiteljima otoka nego posebice njihovim mještanima i budućim naraštajima.

Potrebno je poništiti važeću lokacijsku dozvolu i napraviti novi plan odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji će biti kvalitetan i na dobrobit svih korisnika i stanovnika otoka. Mještani otoka Koločepa su spremni sudjelovati u planiranju trase na način koji je prihvatljiv svima i ne nanosi štetu”.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")