Press vizual
CRES GLAS OTOKA IZDVOJENO

Studijska izložba ‘Pisma Mihičiću’ u Creskome muzeju

U Creskome se muzeju (Ribarska ulica 7) u utorak 4. svibnja otvara gostujuća studijska izložba “Pisma Mihičiću: pogled na autografe umjetnika iz Zbirke Andra Vida i Katarine Mihičić”, autorice Martinele Dragičević iz Lošinjskog muzeja.

Izložba će javnosti prezentirati dio do sada neobjavljene korespondencije Andra Vida Mihičića (Beli na otoku Cresu, 26. 3. 1896. – Mali Lošinj, 26. 1. 1992.) s eminentnim hrvatskim umjetnicima 20. stoljeća u kontekstu života i rada ovog velikog povjesničara umjetnosti, pjesnika, likovnog kritičara i teoretičara, čija se dragocjena kolekcionarska zbirka umjetnina i rukopisa nalazi u fundusu Lošinjskog muzeja. Pisma umjetnika Mihičiću kao prijatelju, kolegi i nekadašnjem profesoru, pisana u vremenskom kontinuumu od 20-ih do kraja 80-ih godina, epistolarna su ostavština koja predstavlja prilog poznavanju kompleksnih osobnih situacija umjetnika, ali i šireg stanja nacionalnog umjetničkog života. Uz pisma i razglednice, u koncepciji postava bit će izložena i likovna djela Mihičićevih prijatelja s kojima je dijelio sklonost prema ljepoti, slobodi i autentičnosti umjetničkog stvaralaštva.

Zbog epidemioloških mjera, svečanog otvaranja neće biti. Radno vrijeme Creskog muzeja je od utorka do petka od 10 do 13 sati, a izložba se može razgledati do 11. lipnja ove godine.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")