Foto: Press/GP
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Na pulskim Giardinima otkriven spomenik velikanu Mati Parlovu

Danas je na Giardinima otkriven spomenik Mati Parlovu, najvećoj pulskoj legendi, sportašu svih vremena koji je svojim uspjesima proslavio Pulu na karti svijeta.

Foto: Press/GP

Svečanosti otkrivanja kipa prisustvovali su pulski gradonačelnik Boris Miletić, zamjenici gradonačelnika Robert Cvek i Elena Puh Belci, sin boksačke legende Matko Parlov i kćerka Mira Parlov s obitelji, autorica umjetničkog koncepta Gorka Ostojić Cvajner, predstavnici Povjerenstva za pripremu i provođenje aktivnosti za izradu spomen obilježja Mati Parlovu u Puli, okupljeni građani i mediji. Autorica spomenika je zagrebačka kiparica, jedno od najvećih imena hrvatskog kiparstva, Marija Ujević Galetović, koja zbog privatnih razloga nije bila u mogućnosti sudjelovati na ovoj svečanosti.

Mate Parlov je jedini boksač u povijesti koji je u istoj kategoriji kao amater osvojio europsko, olimpijsko i svjetsko zlato, te kao profesionalac europsku i svjetsku WBC titulu. Bio je i prvi amaterski prvak svijeta u povijesti, a prije svega, njegovi poznanici kažu bio je čovjek pun ljubavi, razumijevanja i dobrote.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")